Rólunk

A több generációra visszanyúló családi vállalkozásunk a Somló dél-keleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. Pincészetünk összességében 9 hektáron gazdálkodik mely területen olaszrizling, juhfark és hárslevelű szőlővel van betelepítve.

A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borászat 30 000 liter fahordós kapacitással rendelkezik. A borok 1-2-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a jelentős hozamkorlátozásnak köszönhetően boraink tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba.

Furmint

Somlói Furmint 2015

Mély körtés, ásványos illatok vaníliával fűszerezve, van akinek ez már sok, de nekem még belefért ebbe a klasszikus stílusú somlaiba. Illatában gyümölcsös, édeskés, határozott ásványossággal.

Olaszrizling

Somlói Olaszrizling 2017

Mézes, barackos illatok vaníliával megfejelve, van akinek ez már sok, de nekem még belefért ebbe a klasszikus stílusú somlaiba. Illatában édeskés vonulat, határozott fűszerességgel.

Olaszrizling
Juhfark

Somlói Juhfark 2015

Gazdag illat, sok ásványossággal és vaniliával, Ízében hosszú és ásványos, remek savak jellemzik, némi fűszerességgel. Igazi klasszikus somlai bor.

Juhfark
Előző
Következő
Legfrissebb

Pincészetünket érintő, legújabb hírek, események, rendezvények. Ne maradj le te sem!

Juhfark Étterem

Örömmel jelentjük, hogy a pincészet új projektje jól halad és nemsokára mindenki kipróbálhatja új éttermünket.

Galéria

Nézze meg, hogy hol készülnek a borok. Menjünk le együtt a pincébe és kóstoljuk meg a borokat hordóból. Tegyük személyesebbé a kapcsolatot, tudj meg mindent a nászéjszakák boráról és a somlói tradíciókról.

Mely egész évben várja az idelátogatókat, kellemes kikapcsolódást nyújtva a somlói borvidék csodálatos tájaival, illetve helyi boraink borkostolásával és egyéb gasztronómiai élvezetekkel színesítve.

VENDÉGHÁZ
vendégház

Kontakt